Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 19 návštěvníků)

Šneci - minipizzy

0.0
Šneci - minipizzy

Potřebné ingredience

2 listová těsta
150 g žampionů
200 g šunky
2-3 rajčata
1 cibule
200 g strouhaného sýra
200 g zakysané smetany
sůl, pepř ( dle kuchařky - já nedávám, protože sýr je slaný a šunka taky :o) )
oregano

Postup přípravy

Pokrájíme cibuli, žampiony, šunku, rajčata. Smýcháme se strouhaným sýrem, zakysanou smetanou a dochutíme (já přidávám jen zelené bylinky - ani sůl nedávám) Rozválíme listová těsta a zozvrstvíme hmotu. Zavineme a krájíme asi na 1 cm silné plátky, které klademe naplocho na plech. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů dozlatova. Před pečením ničím nepotíráme, klademe na plech dál od sebe - šneci při pečení nabývají na objemu.
Lze si ingredience obměňovat podle toho, co Vám chutná nebo co zrovna máte doma. Včera jsem dělala bez žampiónů a bylo to taky výborné. Jednou jsem navíc přidala pokrájenou papriku.... Určitě lze použít nejen šunka.... Koření: vzhledem k tomu, že máme malé dítě, tak koření nedám, jen sušené zelené bylinky (většinou libeček, řapíkatý celer nebo směs zelených bylinek), ale když jsem dělala manželovi do práce, tak jsem dala gyros a libeček a taky to byla mňaka. Fantazii se meze nekladou.
PS: tento recept je z dětské kuchařky - Výživa dětí od A do Z od MUDr. Lenky Kejvalové

Pokrájenou cibuli, žampióny, šunku, rajčata smícháme se strouhaným sýrem, zakysanou smetanou a dochutíme. Já dávám smetany o trošku více .... aby to nebylo tak suché.

Rozválíme listová těsta (každé zvlášť)...

Rozvrstvíme hmotu

Zavineme

...

Krájíme asi na 1cm silné plátky - z jednoho listového těsta je asi 16 šněků :o) Doporučuji krájet pilkovým nožem - jde to lépe než s klasickým hladkým.

Poklademe naplocho na plech na pečící papír - ničím nepotíráme. Dál od sebe - v troubě nám vyrostou a krásně se zakulatí :o)

Pečeme v troubě do zlatova :o)

:o)

A můžeme nosit na stůl.....budete hvězdou dne :o)))) a nebudete stačit doplňovat na stůl :o)))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

pajuska 3. 4. 2008, 21:03
Dnes jsem upekla :-)) Jednoduché, rychlé, dobré, není co jiného dodat (Y) (Y) (Y) Pochutnali jsme si, prcek měl boule za ušima (Z). Díky za super recept, který je navíc ještě velmi variabilní - co zrovna máme doma a hodí se, to lze použít. Jedním slovem mňamka (D) (D)
bufanda 4. 4. 2008, 8:41
@pajuska Pavlo, jsem moc ráda, že Vám chutnalo :-) :-) :-) Dáša (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie